Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Rozmiar czcionek: A A+ A++ | Zmień kontrast
Stowarzyszenie Na Rzecz Dzieci I Osób Z Upośledzeniem Umysłowym I Ruchowym "Persona"

Opieka wytchnieniowa

Utworzono dnia 19.04.2021

Dla zainteresowanych rodziców/opiekunów prawnych dzieci i osób niepełnosprawnych.

Fundacja Rozwoju i Dziedzictwa Kulturowego Małej Ojczyzny - Suweren na mocy zawartego porozumienia z Sanatoriami Dolnośląskimi sp. z o. o., oferuje możliwość skorzystania z całodobowej opieki wytchnieniowej w Szpitalu Rehabilitacyjnym Hematologicznym Orlik w Kudowie Zdroju. Oferta dotyczy m.in.  usług:

Przerwy wytchnieniowej dla rodziców lub opiekunów dzieci niesamodzielnych. W ramach przerwy wytchnieniowej, dla rodziców lub opiekunów, niesamodzielne dzieci otrzymają kompleksową usługę: wyżywienie i nocleg, świadczenia pielęgniarskie i opiekuńcze, wsparcie rehabilitacyjne, fizjoterapeutyczne, psychologiczne oraz opiekę lekarską, możliwość uczestniczenia w różnych zajęciach z zakresu terapii zajęciowej. Ważnym elementem terapeutycznym będzie możliwość integracji z grupą rówieśników, a także w zależności od stopnia niepełnosprawności uczestniczenia we wspólnych wycieczkach terenowych. Przekazując dziecko do ośrodka rodzice otrzymają przerwę wytchnieniową.

Kliknij w poniższy link i dowiedz się więcej!

Zegar

Rok wcześniej Miesiąc wcześniej